Barion Pixel

Belső HDD, SSD

A merevlemez, azaz az SSD vagy HDD egy igen fontos alkatrész, ezen tároljuk az összes adatunkat, tehát gondosan válasszuk ki a számunkra megfelelőt, de ne aggódjunk, cserélhető alkatrész!
Az SSD egy modernebb, könnyebb és drágább változat, míg a HDD, egy régebbi típusú mozgófejes mechanikus tartozék, így tömege nagyobb és valamennyivel lassabb is, viszont a tárhely kapacitása bővebb. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 
Összesen 230 db
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 
Összesen 230 db

Lényeges különbség az SSD és a HDD között az alábbi, amit már blog bejegyzésünkben is olvashattatok: 

Az SSD a merevlemezekhez hasonlóan adattárolásra alkalmas új eszköz, csak sokkal gyorsabb. Az SSD a HDD-vel szemben memória chipes modul, olyan, mint a normál RAM memória, az egész háttértárat lényegében egyszerre éri el, így az olvasási sebessége 6x 7x gyorsabb, mint a hagyományos HDD-nek. Az SSD-ben nincs mozgó alkatrész, nincs motor ami hajtsa, alacsonyabb a fogyasztása, könnyebb is, így maga a laptop egy HDD cserénél veszít is a súlyából.

HDD-s változatokon egy mechanikusan mozgó fej olvassa le az adatokat, ezért ez picit lassabb. Lényegében a HDD azért lassabb, mert a lemezről való beolvasáskor van egy pozicionálási idő, amíg a fej beáll az adott adat fölé, míg az SSD azonnal eléri az összes adatmennyiséget és nem kell kivárni a fej mozgását. 

 

TörlésKijelöltek összehasonlítása
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Rendben