Barion Pixel

Ez az oldal sütiket használ

Az oldal sütiket és egyéb alkalmazásokat használ, hogy az Ön böngészési élményét javítsa, személyre szabott tartalmakat és célzott hirdetéseket kínáljon Önnek, melyek jobban illeszkednek szokásaihoz és preferenciáihoz. Ezen felül a látogatási adatokat elemezzük, hogy megtudjuk honnan érkeztek a látogatóink. Az "Elfogadom" gombra kattintva elfogadja felhasználási feltételeket.

Az ezzel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatónkat megtekintheti ide kattintva.
ELUTASÍTOM ELFOGADOM

Belső HDD, SSD

A merevlemez, azaz az SSD vagy HDD egy igen fontos alkatrész, ezen tároljuk az összes adatunkat, tehát gondosan válasszuk ki a számunkra megfelelőt, de ne aggódjunk, cserélhető alkatrész!
Az SSD egy modernebb, könnyebb és drágább változat, míg a HDD, egy régebbi típusú mozgófejes mechanikus tartozék, így tömege nagyobb és valamennyivel lassabb is, viszont a tárhely kapacitása bővebb. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
Összesen 192 db
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
Összesen 192 db

Lényeges különbség az SSD és a HDD között az alábbi, amit már blog bejegyzésünkben is olvashattatok: 

Az SSD a merevlemezekhez hasonlóan adattárolásra alkalmas új eszköz, csak sokkal gyorsabb. Az SSD a HDD-vel szemben memória chipes modul, olyan, mint a normál RAM memória, az egész háttértárat lényegében egyszerre éri el, így az olvasási sebessége 6x 7x gyorsabb, mint a hagyományos HDD-nek. Az SSD-ben nincs mozgó alkatrész, nincs motor ami hajtsa, alacsonyabb a fogyasztása, könnyebb is, így maga a laptop egy HDD cserénél veszít is a súlyából.

HDD-s változatokon egy mechanikusan mozgó fej olvassa le az adatokat, ezért ez picit lassabb. Lényegében a HDD azért lassabb, mert a lemezről való beolvasáskor van egy pozicionálási idő, amíg a fej beáll az adott adat fölé, míg az SSD azonnal eléri az összes adatmennyiséget és nem kell kivárni a fej mozgását. 

 

TörlésKijelöltek összehasonlítása