Barion Pixel

Ez az oldal sütiket használ

Az oldal sütiket és egyéb alkalmazásokat használ, hogy az Ön böngészési élményét javítsa, személyre szabott tartalmakat és célzott hirdetéseket kínáljon Önnek, melyek jobban illeszkednek szokásaihoz és preferenciáihoz. Ezen felül a látogatási adatokat elemezzük, hogy megtudjuk honnan érkeztek a látogatóink. Az "Elfogadom" gombra kattintva elfogadja felhasználási feltételeket.

Az ezzel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatónkat megtekintheti ide kattintva.
ELUTASÍTOM ELFOGADOM

Fujitsu blog: Lifebook U747, az arany középút

2017. május 24. |

A kisebb és a nagyobb testvér után most a Lifebook U széria középső tagját vetettük alá egy gyors próbának.

A Fujitsu Lifebook U7x7 szériájával történő ismerkedésünk utolsó lépéseként a sorozat középső tagját, az U747-es modellt próbálhattuk ki, amely az arany középutat képviseli a hordozhatóságra koncentráló U727, és a hatalmas, viszont nagyon kényelmes U757 között.

A Fujitsu Lifebook U7x7 szériájával történő ismerkedésünk utolsó lépéseként a sorozat középső tagját, az U747-es modellt próbálhattuk ki, amely az arany középutat képviseli a hordozhatóságra koncentráló U727, és a hatalmas, viszont nagyon kényelmes U757 között.

A Lifebook U családja
A Lifebook U családja (forrás: Fujitsu) [+]

Külsejét tekintve az U747 egy pillanatig sem tagadhatja, hova tartozik; a formaterv és a felépítés tökéletesen illeszkedik a testvérek által kijelölt vonalba. Ha választani kellene, azt mondanánk, hogy az U727-hez áll közelebb, elsősorban arányai és a billentyűzet kialakítása miatt.


(forrás: Fujitsu) [+]

A kiváló minőségű összerakás, az elsőosztályú anyaghasználat és a klaviatúra alsó élén végigvonuló vörös fémcsík természetesen ezen a noteszgépen is jelen van, a dizájn pedig továbbra is abszolút funkcionális.


[+]

Ami a hardvert illeti, komponensek tekintetében nagyon hasonló a kínálat a többi Lifebook U-hoz: hetedik generációs Core i3, i5 és i7 processzorok közül válogathatunk, a Core i3-7100U-tól egészen a vPróval is rendelkező Core i7-7600U-ig. A DDR4 memória 32 GB-is bővíthető a két slotnak köszönhetően, míg háttértárnak M.2 foglalatba illeszkedő SSD-k közül szemezgethetünk, SATA III és PCIe interfészekkel egyaránt (a biztonságra érzékeny ügyfelek természetesen öntitkosítós modelleket is választhatnak. A 14 hüvelykes kijelző HD vagy Full HD felbontású lehet, az utóbbi esetben IPS panel és érintőképernyő is kérhető.

Jónak mondható a csatlakozók kínálata is: alul továbbra is megtalálható a hagyományos dokkolócsatlakozó, míg az oldalakra összesen két hagyományos USB konnektor (3.1 Gen 1 sebességgel), egy USB Type-C (szintén 3.1 Gen 1 sebességgel), egy D-Sub, egy DisplayPort és egy SDXC kártyafoglalat került, ezeket pedig opcionálisan SmartCard olvasó egészítheti ki. Nem hiányzik a nagyon vékony gépeknél manapság előszeretettel elhagyott Ethernet sem, illetve kapunk egy kombinált hangcsatlakozót is. Az USB Type-C port érdekessége, hogy ezen keresztül is tölthető a noteszgép, míg az egyik hagyományos USB port a gép kikapcsolt állapotában is használható például telefonunk töltésére.


[+]

Mint már említettük, az U747 a középút az U727 és az U757 között, és jelen esetben teljesen igaz az arany középút kifejezés, ez a gép ugyanis egészen kiválóan használható annak, aki sokat dolgozik egy helyben, de mégis gyakran magával kell vinnie számítógépét. A 12,5 helyett 14 hüvelykes kijelző annyival nem növeli meg a méreteket, hogy ne lehetne kényelmesen akár ölünkbe téve dolgozni rajta, viszont a plusz millimétereknek köszönhetően a billentyűzet kényelmesebb, és a képernyőn megjelenő elemek is jobban láthatók.


[+]

Felül az U727, alul az U747 billenty
Felül az U727, alul az U747 billentyűzete [+]

A billentyűzet esetében arra most nem volt hely, hogy mint az U757-nél, numerikus részt kapjunk, a klaviatúra azonban láthatóan szellősebb: nagyobb az Enter, a Backspace, a Ctrl, és a billentyűk közötti távolságok is, aminek eredményeképp ezen a gépen már tényleg gyorsan és kényelmesen lehet gépelni. Azt kicsit azért sajnáltuk, hogy a tapipad a több hely ellenére nem nagyobb, mint a 12 hüvelykesen.


[+]

Hátára fordítva a notebookot azt láthatjuk, hogy a szerelhetőség itt is jó, könnyen hozzáférünk a két memóriafoglalathoz, a háttértárhoz, és persze az akkumulátor is eltávolítható, ami alatt ott lapul az opcionális LTE-modemhez tartozó SIM kártya helye is. Az akkumulátor egyébként ugyanaz az 50 Wh-s modell, ami az U757-ben is dolgozik, ám itt kisebb a kijelző, így valamivel hosszabb üzemidőt kapunk. A nálunk járt, Core i5-7300U-val és SSD-vel szerelt gép 1,45 kilogrammos tömeg és 333 x 234 x 19 mm-es méret mellett az alapvetően szövegszerkesztést és némi fotószerkesztést (Lightroom, GIMP) igénylő feladatokat képes volt egész nap egyetlen reggeli feltöltéssel teljesíteni, így nemcsak akkor jó munkatárs, ha mindig konnektor közelében használjuk, hanem akkor is, ha utazás közben vagy egy kávézóban kell gyorsan elkészíteni valamit.

Forrás: https://prohardver.hu/hir/fujitsu_blog_lifebook_u747_az_arany_kozeput.html

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása