Íme a Dell Inspiron 5559 laptop a videójátékhoz és munkához!

2017. július 11. |

A Dell 5559 laptop kiváló választás játékhoz, munkába és iskolába is. Masszív külső és professzionális belső egy készülékben.

A Dell Inspiron széria termékei változatos színekben és konfigurációkban érhetőek el. Az otthoni használatra specializálódott Inspiron család 5000-es sorozata árban és teljesítményében is a középkategóriába esik. A Dell Inspiron 5559 laptop DI5559A4-6500-8GH1TD4BK-11 típusa videókártyával is rendelkezik, így egyszerűbb webes játékokhoz ideális, de inkább általános otthoni vagy irodai felhasználásra ajánljuk.

Dell Inspiron 5559 DI5559A4 külső bemutatása

Dell Inspiron 5559 laptop kulseje
A 3000-es sorozathoz képest sokat változott a laptop kinézete. A hátlap fekete, recés, bordázott felületű lett, ami nem csorbítja a megjelenését, hanem izgalmas és strapabíró külsőt kölcsönöz neki. A masszív és könnyen tisztántartható borítás lényegében az egész készülékre érvényes, mivel a hajlítgatásra nem reagál, valamint az ujjlenyomatokat sem vonzza. A belső, billentyűzet melletti területet már nem az egyedi, gumis borítást kapta, hanem a külső borításról ismert fekete, recés, műanyag felületet találjuk itt. Ezt a felületet könnyű tisztítani, leginkább csak nagyobb kosz látszik meg rajta, valamint kellemes tapintású és kényelmes csuklótámaszt ad.

Dell Inspiron 5559 laptop csatlakozók, kártyaolvasó és DVD meghajtó

Dell Inspiron 5559 laptop portok, csatlakozok

Az Inspiron család általános felhasználásra készült, így az 5559 laptopon a szokásos csatlakozók találhatók: SD kártyaolvasó memóriakártyáról való másolásra, HDMI port monitorra vagy televízióra való képernyő kivetítésre, LAN csatlakozó a hálózati kapcsolódáshoz (internet), három USB port és természetesen egy fülhallgató- és egy töltőcsatlakozót. A három USB portból kettő USB 2.0-ás és egy USB 3.0-ás verziójú csatlakozó található meg a laptop két oldalán. A Dell Inspiron családra jellemző módon a töltést jelző LED fehér fényt a készülék elején, alul találjuk. A termékfotókon lévő csillanó rész egy fólia, ami a DVD olvasó fedlapját védi, könnyedén leszedhető.

Dell Inspiron 5559 laptop portok, csatlakozok, vga, hdmi

Dell Inspiron 5559 billentyűzet, touchpad és webkamera

Teljes méretű billentyűzetet kapott, ami a megszokott módon szellősen van elhelyezve, kényelmes a gombnyomása és minden gomb megtalálható rajta. Egyedül az a kisebb hibája, hogy nem látjuk, hogy a numerikus billentyűzet be van-e kapcsolva vagy sem. A hosszan tartó írás is kényelmes a bordázott felület csukló alátámasztásával. A billentyűk lenyomásának enyhe hangja van, aminek megítélése egyéntől függő lehet, ezért érdemes a boltunk kipróbálni személyesen is.

Dell-Inspiron-5559-laptop-billentyuzet
A touchpad nagy területű, jó elhelyezésű és pontosan érzékel. A két gombja halk és szintén megfelelően működik, habár a kezdőknek lehet, hogy még szokniuk kell ezt a kombinációs kialakítást (touchpad + clickpad).
Beépített HD webkamerával rendelkezik, ami a funkciójának megfelelő: otthoni videóbeszélgetésre kiválóan alkalmas. Ehhez kapcsolódóan a hangszóró minősége is a középkategóriába esik, igazából lehet rajta zenét hallgatni, de a zenefanatikusok jobb hangélmény után vágyakoznak majd, azonban azt elmondhatjuk, hogy felhangosítva sem torzul a zene.

Dell Inspiron 5559 laptop kijelzője

Most először a Dell is behozta a közép-árkategóriás készülékeibe a 1366x768 HD felbontást, ami szép képet, jó betekintési szöget ad. Azt tapasztaltuk, hogy otthoni filmnézéshez is és irodai prezentációkhoz is szép színei vannak, ami ezen az áron egy jó vételnek számít.

Processzor, memória és akkumulátor

Intel CPU működik a készülékben, valamint az hatodik generációs Core i7, 6500U 2.5GHz processzor. 8 GB-os memória tartozik a laptophoz, ami 16 GB-ig bővíthető, amit nálunk a rendelés során meg is tehetsz, szakszerűen, garancia vesztés nélkül és díjmentesen szereljük be a kért memória modult. Alapvetően 1000 GB HDD meghajtóval rendelkezik ez a típus, azonban némi pluszköltséggel SSD-re is változtatható, akár úgy hogy a háttértárat a jövőben külső meghajtóként tudod használni. Ha szeretnéd felgyorsítani a laptopod, akkor javasoljuk, hogy élj ezzel a lehetőséggel, mi szakszerűen és ingyen beszereljük neked. Dedikált, 4 GB-os Radeon videókártya jár hozzá, ami a videókjáték élményét teljesebbé teszi. Az akkumulátorát tekintve körülbelül 6 órán át nézhetünk filmet és úgy másfél órán át használhatjuk komolyabb munkára a gépet. Valójában még nagy kockázatot sem kell vállalnunk, mivel 3 éves garancia jár hozzá.

Operációs rendszer külön vásárolható ehhez a laptophoz, amiket itt találhatsz meg, vagy csomagba is teheted kedvezményes áron a laptop alatt található Windows változatokat.

Véleményünk szerint a videójáték mellett ez a készülék ideális, otthoni, iskolai vagy irodai munkára. A Dell 5000-es sorozata funkcionalitásában és belső rendszerében is remek választás pláne ahhoz képest, hogy milyen jó áron adjuk. Végre itt egy olyan laptop, ami többet ad a pénzünkért! Akinek egy praktikus, strapabíró, de nem üzleti készülék kell, az mindenképp gondoljon a Dell Inspiron 5559 laptopra.

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Rendben