Barion Pixel

Lenovo ThinkPad blog: ThinkPad X1 Yoga

2017. január 1. |

2016-ban mutatkozott be az első olyan ThinkPad, ami ötvözi a csúcs X1 Carbon és a sokoldalú Yoga modellek képességeit.

A ThinkPad notebookcsalád zászlóshajója, a karcsú és légies ThinkPad X1 Carbon 2016-ban már negyedik generációjába léptett, és néhány éve piacon van már az X1 Tablet is. A 2016-os modellévben egy újabb ThinkPad X1 laptop jelent meg, az X1 Yoga. A Lenovo termékeit ismerő olvasóink biztosan tudják a név alapján, hogy miről lehet szó: egy olyan laptopról, aminek zsanérja teljesen körbefordítható, így tabletként és különböző más pózokban is használható a készülék.

Elkészítésénél az X1 széria hagyományai mentén haladtak, a gépház fedele szénszálas műanyagból készült. Az alsó részhez Super Magnesiumnak nevezett magnéziumötvözetet használtak, ami a korábbi megoldásnál vékonyabb, könnyebb anyagból biztosítja a MIL-STD-810G katonai szabványnak megfelelő szintű ellenállást a külső behatások, rezgés, leejtés ellen. A 360 fokban körbeforduló zsanér mellett a fejlettebb Yoga modellek másik extráját is megkapta az X1 Yoga: átfordulás közben a billentyűzet alapja megemelkedik, a gombokat pedig reteszelik, így tabletként ölben használva a gépet nem tesszük ki terhelésnek a klaviatúrát.

A 14,1 hüvelykes kijelzővel szerelt laptop még egy igazi különlegességet kínál, az OLED technológiás kijelzőt. A 2560x1440 pixeles panel 300 cd/m² körüli maximális fényereje ma már nem számít különlegességnek, de feketéje mellett a Negro cukorka fényes lámpásnak tűnik. Egyetlen hátránya, hogy fényes a felülete, így jól meglátszanak rajta az ujjlenyomatok. Helyette választható hagyományos, matt IPS panel, vagy érintős, 2560x1440 pixeles változat, illetve alap Full HD-s IPS panel, szintén fényes felülettel. További hasznos képessége a kijelzőnek, hogy Wacom technológiás, nyomésérzékeny toll is használható vele.

A mindössze 17 mm vastag X1 Yoga 1270 grammos súlyába tekintélyes méretű, 52 wattórás akkumulátor fért, és csatlakozókínálata is korrekt. Lelke kétmagos, Skylake-alapú Intel Core processzor, legfeljebb 16 GB DDR3 memóriáját az alaplapra forrasztották kétcsatornás kiszerelésben. Oldalain három USB 3.0 kaput, HDMI és Mini DispalyPort képbemenetet, integrált hang ki- és bemenetet osztottak szét, és van OneLink+ port replikátor csatlakozó is. Hátsó részére került a szellőzőnyílás és a microSD, illetve a mobilinternet modem SIM kártyájának nyílása. Dokkolás kapcsán új extra az Intel Wireless Docking, más néven WiGig megoldása, ami 60 GHz-es frekvencián vezeték nélkül 7 Gbps-os átviteli tempóra képes, így akár 4K-s külső kijelző is meghajtható vele.

Forrás: Prohardver (Thinkpad blogja)

Ez a termék két féle konfigurációban kizárólag nálunk kapható, nézd meg őket!

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Rendben