Barion Pixel

Melyik Dell Inspiront válasszam?

2021. február 7. |

Az egyik legmegbízhatóbb laptop gyártók közé tartozik a Dell és bátran ajánljuk Inspiron családját, mutatjuk miért.

Gyakran tapasztaljuk, hogy laptop vásárlás előtt az érdeklődők többsége nem tudja melyik laptopcsaládból érdemes választani, hiszen óriási a kínálat. Ebben segít ez a blog cikk, ahol most a Dell Inspiron laptopcsaládon belüli különbségeket írjuk le, így Te is világosan láthatod, hogy melyik Inspiron notebookot érdemes választanod.

Dell Inspiron

Talán a legnépszerűbb Dell laptopcsaládnak mondható az Inspiron széria. Miért? Általános/otthoni/irodai felhasználásra használható leginkább, rendkívül jó árfekvése és jó szervízháttere miatt a legtöbb felhasználónak tökéletesen kielégíti az igényeit.

Az Inspiron családon belül megtalálható a 3000, 5000 és 7000 széria. Árkategóriában a 3000 a legkedvezőbb, belépő szintű. Itt a készülékház nem a prémium minőséget képviseli, de ettől még tökéletesen használható otthon, vagy irodában. Hardveresen széles a választék, hiszen kapható a legújabb Intel Core i3, i5, i7 és AMD Ryzen processzorokkal, valamint sok esetben akár dedikált videókártyával is. Kijelzője a kompakt 14"-tól 17 hüvelykes nagy kijelző méretig terjed. A 3000 széria otthoni felhasználásra, vagy irodai környezetbe ajánlott leginkább.

Kinek ajánljuk? Fontos a kiváló ár/érték arány? Leginkább otthon, vagy fix helyen, például irodában használod a laptopod és nem fontos az extra erős készülékház? A Dell Inspiron 3000 szériánál jobb árfekvést aligha találsz a Dell kínálatában.

 

Az Inspiron 5000 egy picit magasabb árfekvés, hardveresen legtöbb esetben azonos konfigurációkban érhetőek el, mint a 3000 széria, de a különbség nem itt keresendő. Legnagyobb különbség a minőségibb/erősebb anyaghasználat, a megerősített készülékház, melynek köszönhetően sokkal inkább hordozható és az ütéseket is jobban bírja a 3000 sorozatnál. Ezen felül akár 360 kihajtható, érintőkijelzős verziókban is elérhető. A billentyűzet itt már legtöbb esetben háttérvilágításos, és egyes modelleknél a kijelzőkáva is ultravékony nano-edge kialakítású. Egy 5000-es Inspiron már elég divatos és trendi kinézettel bír. Kapható 13,14,15 és 17 hüvelykes méretekben is.

Kinek ajánljuk? Amennyiben szereted az igényesebb, prémium megjelenést és az ultravékony kávás nano-edge kijelzőt és sokat hordozod laptopod, akár munkába, kávézóba, vagy tárgyalásokra, mindenképp előnyös az Inspiron 5000 szériából választanod. 

 

Az Inspiron 7000 a széria prémium kategóriája. Könnyebb, kiváló minőségű és esetenként vékonyabb készülékházakkal találkozhatunk. Hordozhatóságból jeles, kapható a legújabb Intel és AMD processzorokkal, dedikált videókártyákkal, 13 és 15 hüvelykes méretekben kapható, akár 360 fokban kihajtható érintőkijelzős változatban is.

Kinek ajánljuk? Fontos a vékony és prémium anyaghasználatú készülékház, de továbbra is fontos a jó ár/érték arány? Az Inspiron 7000 széria ezt mond biztosítja, gyönyörű kinézete azonnal felhívja magára a figyelmet, ami előnyös lehet egy fontos üzleti tárgyaláson.

 

Ha ez a cikk tetszett, ezeket imádni fogod!

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Rendben