Karácsonyi 0% THM-es ajánlataink!
0% THM, 10 hónap futamidő!
Kattints a
részletekért!

Milyen hatással van a számítógép a szemünkre és hogyan tudjuk megkímélni?

2018. június 20. |

Alábbi cikkünkben az ASUS szemkímélő technológiai megoldásairól olvashatsz!

Nap mint nap szembesülünk azzal, hogy az órákon keresztüli számítógép monitorának bámulása elfárasztja és tönkreteszi a szemet. Lehetünk akár otthon, vagy a munkahelyen, időnk nagy részét a képernyő előtt töltjük. Hiába tartunk időközönként szünetet, a szemünket így is nagy megterhelés éri. De mégis mit tehetünk ez ellen.

Szemkimeles-laptoppal

Az ASUS monitorok tervezésekor szem előtt tartották a szem egészségesen tartását. Az ASUS Eye Care technológiát a hosszú távú számítógép-használat miatt kialakuló CVS (számítógép okozta szembántalom) tünetek megelőzése érdekében alakították ki. Ez az egyedülálló technológia lehetővé teszi az ASUS monitorok kényelmesebb nézését, miközben szemed is egészséges marad.

A monitorok kék fénye károsan hat egészségünkre, nagy mértékben megerőlteti szemünket, fejfájást, alvási zavarokat, de emellet rövidlátást is okozhat. A gyerekek azonban méginkább, fokozottabban vannak kitéve a veszélynek, hiszen szemlencséjük még kevésbé képes megszűrni a kék fényt. 

Az Asus laptopok többsége is rendelkezik Eye care technológiával, ezt a műszaki adatok fülön, a kijelző leírásánál ellenőrihetjük.

szemkimelolaptopmunkahoz1

Asus-Eye-care-laptopokban

Az ASUS kutatói sokat dolgoztak azon, hogy meghatározzák, mekkora a kék fény megfelelő mennyisége a különböző feladatok elvégzése közben. A legújabb ASUS Low Blue Light monitorok rendelkeznek egy, a képernyőn megjelenő képbeállítómenüvel, amely segítségével négyféle Blue Light szűrőbeállítás közül lehet választani:

ASUS Ultra-low Blue Light Technology:

  • 0. szint: normál mód.
  • 1. szint: ideális a szokásos webböngészéshez. Remek színvisszaadása élethű vizuális élményt kínál, minimális színelcsúszással.
  • 2. szint: ideálisfényképek és videók nézegetéséhez, tökéletes egyensúlyt teremt a kiváló képminőséggel.
  • 3. szint: valódi papír kinézetet biztosít, így ideális sok órás olvasáshoz és szövegszerkesztéshez.
  • 4. szint: ideális félhomályos környezetben.

Szemkimeles-monitor,-gep-elotti-munka

A monitorok LED háttérvilágítása folyamatosan vibrál, hogy a képernyő fényerejét fenntartsa. Ez a vibrálás megterheli a szemet, mert a pupilla hol kitágul, hol szűkül, így a túlzott erőltetés szemfáradtsághoz, fejfájáshoz vezethet. Ez a munka során is kimerítő, hiszen aki állandóan számítógép elött dolgozik 8, akár 10 órában is, annak gyakrabban jelentkezhet fejfájás és a szeme is könnyebben és gyorsabban romolhat. Ebből a szempontból is fontos figyelembe venni a probléma megoldását.

Az ASUS Flicker-Free technológia a vibrálás csökkentésére, valamint a kényelmes nézhetőség érdekében egy intelligens dinamikus háttérvilágítás-beállítás (Smart Dynamic Backlight Adjustment) elnevezésű szolgáltatást használ. Ezzel a funkcióval a háttérvilágítás nem vált alacsonyabb fényerőre, ez pedig nem vezet gyors LED-vibráláshoz.

Az ASUS Flicker-Free technológiás monitorok megvédik szemét a kifáradástól, az irritációtól és a túlerőltetéstől. Mivel ezek a monitorok nem vibrálnak, hosszú órákon keresztül kényelmesen dolgozhat táblázataival, játszhat játékaival vagy nézheti videóit.

Az ASUS alacsony kékfény és Flicker-Free technológia mellett még segíti a szem védelmét az A+ kategóriás tükröződésmentes panel. A sima, csillogó felületek hajlamosak közvetlenül visszaverni a fényt, nem kívánatos tükröződéseket és csillogást okozva ezzel. Ez nem csak idegesítő, hanem még a szem károsodását is elősegíti.

Hogyan segít az ASUS A+ Anti-Glare panel?

Az ASUS A+ Anti-Glare panel érdes, matt felülete szétszórja a beeső fényt, ezzel kényelmesebben nézhetővé teszi képernyője tartalmát, miközben csökkenti a szemfáradtságot. A panel hatékonyan csökkenti a tükröződést és a csillogást a fényes környezetekben, közvetlen napsütésben vagy fluoreszkáló fényforrások használatakor is.

Szemkimeles-monitor,-gep-elotti-munka_3


Nem szabad figyelmen kívül hagyni a megfelelő, kényelmes testhelyzet felvételét, főleg hosszadalmas munka mellett. Az ASUS Ergonomic monitorok tervezésénél szempont volt a kényelem, ugyanis sok monitor nem állítható, ezáltal sok helyzetben a nem megfelelő testhelyzet az ujjak elgémberedését, fejfájást, hát-, váll- vagy nyakfájást okozhat. Továbbá az is megterhelő a szemnek, ha a számítógép képernyője nem megfelelő magasságban vagy szögben van elhelyezve.

A kényelmetlenségek könnyen elkerülhetőek, ha megfelelő testhelyzetet tudsz felvenni számítógéped előtt. Az ASUS monitorok intelligens ergonomikus formatervezésének köszönhetően a monitorok dönthetőek, kifordíthatóak és állítható magasságúak az ideális pozíció megtalálásához.

Honnan tudom, hogy a kiválasztott monitor rendelkezik-e ezekkel a védelmi paraméterekkel?

Ezután ellenőrizze a tulajdonságok között, hogy az adott modell tartalmaz-e vibrálásmentes vagy kék fény szűrőt.

Szemkimelo-monitorok-jellemzoi

Szemkimelo-monitorok-jellemzoi_2

TÜV tanúsítvány - weboldal

Kérjük, kattintson az alábbi hivatkozásra és adja meg a “Vibrálásmentes ASUS” és “Alacsony kék fény ASUS” kulcsszavakat a kereséshez.

Vibrálásmentes: http://www.certipedia.com/search?utf8=%E2%9C%93&locale=en&q=flicker+free+asus

Alacsony kék fény: http://www.certipedia.com/search/matching_product_certificates?locale=en&q=low+blue+light+asus

Szemkimeles-monitor,-gep-elotti-munka_4

Reméljük sikerült egy kis segítséget nyújtanunk a megfelelő monitor kiválasztásához, így a szemed hosszú évekig megkíméled.
Ha bármilyen kérdésed van, keress minket elérhetőségeinken, segítünk a legjobb típus kiválasztásában is!

Bemutatótermünk: 1139 Budapest, Váci út 99. (H-P: 10-18h) Telefonszámunk: +36 1 412-0408, Email címünk: info@usanotebook.hu

Ha ez a cikk tetszett, ezeket imádni fogod!

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Rendben