Összehajtható számítógépet villantott a Lenovo

2019. május 14. |

A Galaxy Fold bemutatását követően a Lenovo is megmutatta, hogy mire képes.

A Lenovo egy igazán különleges összehajthatós PC-ről rántotta le a leplet, amit csak szimplán ThinkPad X1-nek neveztek el és ez a világ első összehajtható számítógépe. A termék jelenleg prototípus formájában létezik, így a várható 2020 körüli megjelenésig még sok finomhangolást kell végezni a Lenovo jövőbe mutató PC-jén.

Minden előjel nélkül a Lenovo bemutatta a világ első összehajtható számítógépét és ezzel olyan nagy gyártókkal próbálja felvenni a versenyt, mint a Samsung, vagy a Huawei. A különbség annyi, hogy eddig még nem volt próbálkozás az összehajtható PC megvalósítására.

A Lenovo megoldása rengeteg izgalmas újdonságot rejt magában, amiket korábban még nem láttunk. A számítógépet több módon is használhatjuk, köztük a laptopra emlékeztető módot is, ahol a képernyő alsó részén helyezkedik el a billentyű, felül pedig az általunk megjeleníteni kívánt tartalom. Ez a megoldás leginkább a Lenovo Yoga Book-ra emlékeztet, ahol a laptop két kijelzőből áll.


A számítógépet hagyományos módon, külső vezetéknélküli billentyűzettel és egérrel is lehetőség van használni. Ehhez egy kitámasztó segítségével tudjuk megfelelő szögbe állítani. Egy másik módban pedig lehetőség van enyhén döntött helyzetben használni a számítógépet, ahol ketté tudjuk osztani a megjelenített tartalmakat. Ez a mód eléggé hasonlít egy hagyományos könyv formájához és használati mójdához. Ezen felül a készülék támogatja az aktív tollakat is. 

A Thinkpad x1 kapcsán elég nagy a titkolózás, már ami a hardveres specifikációkat illeti. A Lenovo egyelőre semmilyen információt nem tett közzé a memória, akkumulátor-élettartam, vagy egyéb más hardveres tulajdonságokról. Egyedül Annyi ismert, hogy Intel processzor és es egy 2K-s 13 hüvelykes kijelzőt kapott a gép prototípusa. A lenti videón megnézheted a The Verge videóját a Thinkpad x1 összehajtható számítógépről. 

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Rendben