Barion Pixel

ThinkPad vásárlás előtt állsz? Nézd meg, hogy mi a különbség az egyedi ThinkPad szériák között

2019. szeptember 4. |

A cikkben minden fontos tényezőt megemlítünk a különböző ThinkPad szériákról, hogy könnyebben kiválaszthasd a neked legideálisabb modellt.


A Lenovo ThinkPad az egyik legnépszerűbb és legmegbízhatóbb laptop márka az üzleti szférában, de ThinkPad és ThinkPad közt is vannak óriási különbségek, amiket fontos figyelembe venni vásárlás előtt. A cikkben minden fontos tényezőt megemlítünk a különböző ThinkPad szériákról, hogy könyebben kiválaszthasd a neked legideálisabb modellt. 


Miért vegyek ThinkPad-et?

Mielőtt belevágnék a tanácsok sűrűjébe, szeretnék pár fontos információt adni a ThinkPad laptopok történetéről és hogy miért érdemes ilyen üzleti laptopot vásárolni. Az első ThinkPad-et 1992-ben az IBM dobta piacra kifejezetten vállalkozások és üzletemberek számára. A visszafogott minimalista dobozos dizájn kialakításáról az ipari formatervezés egyik nagy alakja, Richard Sapper gondoskodott, aki egészen 2015-ben bekövetkezett haláláig dolgozott a ThinkPad termékek fejlesztésén. Shapper találta ki az ikonikusnak számító piros TrackPoint-ot, ami teljes egészében képes helyettesíteni az egér funkcióját és neki köszönhetjük a világ egyik legkedveltebb ergonomikus billentyűzetét, ami minden ThinkPad-en egységes gépelési élményt nyújt. 

1995-ThinkPad-701c-1995

2005-ben a Lenovo megvásárolta a IBM személyi számítógép-üzletágát és a ThinkPad márkát is, így a Lenovo a korábbi ismeretlen kínai gyártóból egy ismert név lett a laptop piacon, a felvásárlást követően pedig rengeteget tettek azért, hogy a ThinkPad továbbra is meghatározó név legyen az üzleti szférában. Ennek eredménye, hogy 2015-ben elérték a 100 milliós értékesítést, amivel a ThinkPad lett minden idők világszerte legtöbbet értékesített üzleti laptopja.




A NASA a nemzetközi és a MIR űrállomáson is használta a ThinkPadet. Sőt, a New York-i Modern Művészeti Múzeum állandó kiállításának részét képezi. A Think rendszereket 12 katonai szintű előírás alapján tesztelik, ezenfelül több mint 200 minőségi ellenőrzésen is átmennek, így biztosított a szélsőséges körülmények között levő működés.

A megszokottnál jóval nagyobb figyelmet kap a biztonság is, ami nem csoda, hisz üzleti körülmények közt az adatok biztonsága az egyik legfontosabb tényező. Egyik ehhez kapcsolódó funkció a FIDO hitelesítés, ami az online belépési adatokra vonatkozik, amikor a Facebook vagy Google webhelyekre bejelentkezik, vagy PayPal, Visa stb. Ez a globális megoldás nagyobb biztonságot jelent az online szolgáltatásoknál, csökkenti a szervezetek költségeit és egyszerűbb, gyorsabb a felhasználók számára.

 




ThinkPad E széria

Az E széria kiváló ár/érték aránnyal rendelkezik, így okkal hívhatjuk a "megfizethető" ThinkPad-nek. A nagy különbség egy E és egy drágább T, vagy P széria közt, hogy itt minden olyan funkciót és tulajdonságot kihagytak, ami egy átlagos irodai felhasználónak felesleges. A legnagyobb különbség a készülékházban keresendő, mivel itt egy viszonylag vastagabb és kevésbé magas minőségű polikarbonát házat alkalmaztak. Ettől eltekintve ugyanúgy megkapjuk a jól ismert ThinkPad billentyűzetet és magas megbízhatóságot/hosszú élettartamot.

Kinek ajánljuk? Olyan felhasználóknak és vállalkozásoknak, akik nem akarnak vagyonokat költeni egy üzleti laptopra, de mégis vágynak a ThinkPad minőségre és nincs szükségük prémium készülékházra, valamint nem fontos az Ultrabook vékonyság. 


Lenovo-L390-64840A

ThinkPad L széria


Az L széria már egy fokkal több extra tulajdonsággal bír, ez a Lenovo "mainstream" ThinkPad laptopja, ami cseppálló billentyűzettel rendelkezik. Nagy teljesítményű processzorokkal kapható, ThinkPad-re jellemző élettartammal, különböző biztonsági funkciókkal, karcsú dizájnnal, és szabvány csatlakoztathatóságával a ThinkPad L szériától azt kapja vállalkozása, amit megérdemel.

Kinek ajánljuk? Olyan felhasználóknak és vállalkozásoknak, akik nem akarnak vagyonokat költeni egy üzleti laptopra, de mégis vágynak a ThinkPad minőségre és fontos a hordozhatóság, valamint a plusz biztonsági funkciók. 




ThinkPad Yoga


Egy viszonylag új kategória, ami a Lenovo mostanában népszerű Yoga laptopjainak tulajdonságait egyesíti egy üzleti ultrabookal. A készüléket különféle módokon lehet használni: laptopként, táblagépként, és a kettő között szinte bármiként. Időtakarékos megoldást kínál, hiszen közvetlenül a képernyőre írhat és rajzolhat, vagy adott esetben közvetlenül a képernyőn kiemelheti a kihangsúlyozni kívánt tartalmat. A Yoga 370 akkumulátora egész nap kitart töltés nélkül, valamint globálisan érvényesíthető garanciát biztosít a lenovo.

Kinek ajánljuk? Utazóknak és kreatív szakembereknek az alkotáshoz, vagy kényelmes és kreatív tartalomfogyasztáshoz, prezentációkhoz. 


Lenovo-X1-Carbon-6-gen-58314A

ThinkPad X széria

Az X széria lett az egyik legnépszerűbb ThinkPad az utóbbi években. Kisebb lábnyomával és hősiesen megnövelt akkumulátor élettartamával az X-sorozat az utazó üzletemberek megbízható útitársa. Minden szakember szívesebben választja ezt az üzleti ultrabookot sokoldalúsága és erős biztonsági funkciói miatt. Az X1 sorozat legnépszerűbb fejlesztése az X1 Carbon ami karbonszálas készülékházának köszönhetően rendkívül vékony és könnyű. Itt megjelenik a magas minőségű prémium HDR kijelző és a legmagasabb ThinkPad minőség. Legutóbbi újdonság a 2018-ban megjelent X1 Extreme ultrabook, ami a P-s laptopok teljesítményét is eléri egy vékony készülékházba zsugorítva. 

Kinek ajánljuk? Olyan felhasználóknak és vállalkozásoknak, akik a legmagasabb ThinkPad minőségre vágynak és egy rendkívül kompakt és hordozható eszközön szeretnének dolgozni a legfejlettebb technológiákkal és biztonsági megoldásokkal karöltve. 



ThinkPad T széria

A Lenovo legismertebb ThinkPad sorozata. Ha hosszú akkumulátor-élettartamra van szükség - egyetlen töltéssel 27 óra működés is lehetséges -, vagy ultragyors betöltési sebességre, vagy amikor néhány másodperc áll rendelkezésre, a T Széria szédületes teljesítményt nyújt. A legújabb modelleken elérhető kényelmes oldalsó csatlakoztató segítségével monitorokhoz, hangszórókhoz és egyéb eszközökhöz tud egy szempillantás alatt csatlakozni. Mindezt úgy, hogy a súly és a vastagság nem változik. A T szériás ThinkPadek rendelkeznek a legstrapabíróbb készülékházzal, így szinte bármilyen szélsőséges körülmények közt megállja a helyét. 

Kinek ajánljuk? Olyan felhasználóknak és vállalkozásoknak, akiknek fontos a nagy teljesítmény, az elképesztően hosszú üzemidő, villámgyors USB-C thunderbolt csatlakozó, magas minőségű anyaghasználat és erőteljes processzorteljesítmény.



ThinkPad P széria

A Lenovo ThinkPad P széria az ISV-hitelesített gépházzal a laptopok hordozhatóságát ötvözi a munkaállomások teljesítményével. A lenyűgöző grafika és a legújabb technológia biztosítja azt a teljesítményt, amely feladatai elvégzéséhez szükséges – egy meglepően könnyű csomagolásban. A tesztelések során ezek az erőteljes laptopok bebizonyították, hogy hatékonyan és zökkenőmentesen működtetik a legfontosabb applikációkat. A független szoftverkereskedők (ISV) tanúsítványa egyben azt is jelenti, hogy a ThinkPad P széria mobil munkaállomás vásárlása esetén biztos lehet benne, hogy jóval többet kap, mint amennyit a munkája igényel. Legyen szó VR-tartalmak létrehozásáról, építészeti tervek készítéséről, milliárd dolláros hedge fund kezeléséről, vagy hangfájlok készítéséről, ez a ThinkPad P sorozat minden igényének megfelel.

Kinek ajánljuk? Grafikai tervezőknek, mérnököknek, 3D modellezőknek, építészeknek, animációs szakembereknek és mindenkinek- akinek igénye van a legnagyobb teljesítményre a professzionális munkavégzéshez. 

 

Kiemelt ajánlataink

  • 402 970,- Ft
    Szürke hátlap • Processzor: AMD Ryzen 5 5625U • Memória: 40 GB • 2048 GB SSD • Kijelző: 14,1" IPS / WVA, LED, Matt • AMD Radeon Graphics • Operációs rendszer: Windows 11 Pro • Gyártói garancia: 3 év
    Átvehetőség: Már szerdán átvehető
  • 469 050,- Ft
    Fekete hátlap • Processzor: Intel® Core™ i5 11320H • Memória: 64 GB • 1000 GB HDD 512 GB SSD • Kijelző: 15,6" IPS / WVA, LED, Matt • nVidia GeForce RTX 3050 • Operációs rendszer: Windows 10 Pro • Gyártói garancia: 3 év
    Átvehetőség: Már szerdán átvehető
  • 524 970,- Ft
    Fekete hátlap • Processzor: Intel® Core™ i5 11320H • Memória: 32 GB • 4096 GB SSD • Kijelző: 15,6" IPS / WVA, LED, Matt • nVidia GeForce RTX 3050 • Operációs rendszer: Windows 11 Pro • Gyártói garancia: 3 év
    Átvehetőség: Már szerdán átvehető
  • 268 780,- Ft
    Szürke hátlap • Processzor: Intel® Core™ i3 1215U • Memória: 24 GB • 2048 GB SSD • Kijelző: 15,6" LED, Matt • Intel UHD Graphics • Operációs rendszer: Windows 10 Home • Gyártói garancia: 3 év
    Átvehetőség: Már szerdán átvehető
TörlésKijelöltek összehasonlítása
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Rendben