Hűsítő ajánlatunk
0% THM, 10 hónap futamidő,
0 Ft szállítási díj!
Kattintson
a részletekért!

Bemutatjuk a Lenovo IdeaPad 305 laptopot!

2017. július 5. |

A Lenovo IdeaPad 305 laptop általános és irodai munkára is ideális választás. Meglepő és design-os borítása mindenhol feltűnést kelt.

Külső és borítás

A Lenovo az IdeaPad 305-ös laptopjával hozta a be színeiket a fehér, az ezüst, lime zöld, szürke és a fekete színkombinációk után. Nálunk lila színben pompázik a Lenovo IdeaPad 305 80NJ00FXHV laptop. Elsőre a konzervatívabb fogyasztóknak szokatlan színválasztásnak tűnhet a lila, de szerencsére nem lett csillogós, fényes hátlapja, ami elronthatta volna az egész külsőt úgy, hogy csak a kislányoknak lehessen eladni. A fedőlapja mattos és viszonylag ellenálló, de a karcok és a nagyobb behatások ellen nem nyújt védelmet.

Lenovo-IdeaPad-305-80NJ00FXHV-laptop
A billentyűzet körüli terület és a csuklótámasz is ugyanúgy kékeslila színű, ami jól mutat a fekete billentyűzet és kijelző keret mellett. A csuklótámasz csúszásmentes, matt és kellemes tapintású. A készülék oldalai és alsó lapja szintén fekete színű.

Portok és egyéb kiegészítők

Igazából a szokásos kínálatot találjuk meg a portok területén. A szemben lévő oldalon kapott helyet egy kártyaolvasó, ami SD, MMC, SDXC, SDHC formátumokat olvas, egyik oldalon egy USB 2.0 port, valamint egy fülhallgató csatlakozó és egy DVD meghajtó. Jobb oldalon a sarokban látható egy kis lyuk, ami a Kensington zár használatára ad lehetőséget. A Kensington zárral lényegében a laptop ellopását tudjuk megakadályozni egy fix ponthoz rögzítve. Az elvárt Bluetooth is hozzátartozik a géphez 4.0-ás verzióban. Baloldalon találunk két USB 3.0 portot, ami roppant hasznos lehet, ha nem akarunk időt fecsérelni a fájlok másolásával, mivel a 3.0-ás verzió már gyorsabban tudja végrehajtani a műveleteket. Itt találjuk még a képernyő kivetítésére alkalmas HDMI és VGA csatlakozót, LAN portot és a töltéshez használható nyílást. Ebben a modellben a Lenovo laptopok jellegzetes töltésjelző és háttértárjelző LED fényével is találkozunk, ami elől kapott helyet.

Lenovo-IdeaPad-305-80NJ00FXHV-csatlakozokA készülék fizikai biztonságát a Kensington zár biztosítja, amivel rögzíteni tudjuk a gépet.


Lenovo-IdeaPad-305-80NJ00FXHV-portok

 

Billentyűzet, touchpad és kommunikációs eszközök

A Lenovo IdeaPad 305 80NJ00FXHV laptop méretéhez illően teljes billentyűzetet kapott numerikussal együtt. A fekete billentyűk elhelyezése a szokásos rendszerben történt, ez igazából a legtöbb laptopban hasonlóan van megoldva, talán annyit lehet elmondani róla, nem olyan szellősen vannak egymás mellé rakva a gombok. A tapintásuk kellemes, nem csúsznak és a hosszantartó gépelés is kényelmes rajta. Bátran kijelenthetjük, hogy nem gyűjti nagymértékben az ujjlenyomatokat és könnyen tisztítható.

Lenovo-IdeaPad-305-80NJ00FXHV-billentyuzet_2

A touchpad szintén lila színű és külön kapcsolódik hozzá a clickpad a két gombjával. Kényelmesen használható a touchpad és a clickpad is, könnyen elérhető írás közben is, amit egyébként nem zavar az elhelyezésük. A kijelző felső részén, középen találjuk a 720 p webkamerát, ami a középmezőnyt erősíti a minőség tekintetében. A hangot Dolby Advanced Audio Sztereó hangszórók adják, ami a webkamerához hasonlóan a közepes kategóriájú.

A Lenovo IdeaPad 305 80NJ00FXHV laptop kijelzője

A laptop mérete 15,6”, ami a normál, hétköznapis méretet testesíti meg. A felbontása 1366x768 HD, ami szép képet és színeket ad. A filmnézésre, a képszerkesztésre és a színeket igénylő programok használatára szintén alkalmas a készülék. Matt kijelzője nem engedi a tükröződést, illetve a fényeshez képest sokkal kevésbé tükröződik. Természetesen az, hogy a fényes vagy a matt kijelzős a jobb, inkább egyén és funkció függő. Munkához és játékhoz mindenképpen a mattot ajánlják, de multimédiás használathoz (filmnézéshez) inkább a fényes kijelző nyújt teljesebb élményt.

Lenovo-IdeaPad-305-80NJ00FXHV-billentyuzet

 

Technikai paraméterek

Ehhez a laptophoz 5. generációs Intel Core i5 5200U 2.2GHz processzor tartozik. A gép alapvetően 4 GB memóriával rendelkezik, azonban a tárhelye 16 GB-ig bővíthető, melyet garanciavesztés nélkül egy napon belül díjmentesen beszerelünk. A háttértárát tekintve HDD meghajtóval érkezik, aminek 1000 GB a mérete, de ez kibővíthető SSD-vel, aminek különböző kombinációi lehetnek. Munkához is ideális választás, mert egy feltöltéssel akár 4-6 órát bír az akkumulátora. 2 GB-os dedikált videókártya tartozik a Lenovo IdeaPad 305 80NJ00FXHV laptophoz.

Operációs rendszer nélkül kapható, de külön lehetőség van operációs rendszert vásárolni hozzá az igényekre szabva. Itt válogathatsz közöttük.

Kiknek ajánljuk?

A Lenovo IdeaPad 305 80NJ00FXHV laptop, habár játékra is alkalmas videókártyája révén, komolyabb, hardcore játékosoknak nem lesznek ezek a paraméterek elegendőek. A videókártyája miatt lehet gamer laptopnak nevezni, de ez inkább egyszerűbb grafikai játékokhoz elegendő,  azonban az ára ezért korán sem olyan magas, mint a professzionális gamer laptopoknak.

Otthoni, irodai és iskolai felhasználásra lenne a legjobb választás. A videókártya növeli az értékét, de nem ad professzionális élményt a játékok terén, viszont multimédiás és általános használatra ideális.

Ha szeretnéd megnézni a Lenovo IdeaPad 305 80NJ00FXHV laptopjainkat, gyere be üzletünkbe!

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

Elégedett webáruházunkkal? Szavazzon ránk és nyerjünk együtt!
Elégedett velünk? Adjon hangot véleményének és szavazzon ránk az Ország Boltja 2017 versenyén! Számítunk Önre és a szavazatára, nyerjük meg együtt ezt a versenyt!
SZAVAZOK!
TörlésKijelöltek összehasonlítása
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Rendben