Bemutatjuk a Lenovo IdeaPad 305 laptopot!

2017. július 9. |

A Lenovo IdeaPad 305 laptop általános és irodai munkára is ideális választás. Meglepő és design-os borítása mindenhol feltűnést kelt.

Külső és borítás

A Lenovo az IdeaPad 305-ös laptopjával hozta a be színeiket a fehér, az ezüst, lime zöld, szürke és a fekete színkombinációk után. Nálunk lila színben pompázik a Lenovo IdeaPad 305 80NJ00FXHV laptop. Elsőre a konzervatívabb fogyasztóknak szokatlan színválasztásnak tűnhet a lila, de szerencsére nem lett csillogós, fényes hátlapja, ami elronthatta volna az egész külsőt úgy, hogy csak a kislányoknak lehessen eladni. A fedőlapja mattos és viszonylag ellenálló, de a karcok és a nagyobb behatások ellen nem nyújt védelmet.

Lenovo-IdeaPad-305-80NJ00FXHV-laptop
A billentyűzet körüli terület és a csuklótámasz is ugyanúgy kékeslila színű, ami jól mutat a fekete billentyűzet és kijelző keret mellett. A csuklótámasz csúszásmentes, matt és kellemes tapintású. A készülék oldalai és alsó lapja szintén fekete színű.

Portok és egyéb kiegészítők

Igazából a szokásos kínálatot találjuk meg a portok területén. A szemben lévő oldalon kapott helyet egy kártyaolvasó, ami SD, MMC, SDXC, SDHC formátumokat olvas, egyik oldalon egy USB 2.0 port, valamint egy fülhallgató csatlakozó és egy DVD meghajtó. Jobb oldalon a sarokban látható egy kis lyuk, ami a Kensington zár használatára ad lehetőséget. A Kensington zárral lényegében a laptop ellopását tudjuk megakadályozni egy fix ponthoz rögzítve. Az elvárt Bluetooth is hozzátartozik a géphez 4.0-ás verzióban. Baloldalon találunk két USB 3.0 portot, ami roppant hasznos lehet, ha nem akarunk időt fecsérelni a fájlok másolásával, mivel a 3.0-ás verzió már gyorsabban tudja végrehajtani a műveleteket. Itt találjuk még a képernyő kivetítésére alkalmas HDMI és VGA csatlakozót, LAN portot és a töltéshez használható nyílást. Ebben a modellben a Lenovo laptopok jellegzetes töltésjelző és háttértárjelző LED fényével is találkozunk, ami elől kapott helyet.

Lenovo-IdeaPad-305-80NJ00FXHV-csatlakozokA készülék fizikai biztonságát a Kensington zár biztosítja, amivel rögzíteni tudjuk a gépet.


Lenovo-IdeaPad-305-80NJ00FXHV-portok

 

Billentyűzet, touchpad és kommunikációs eszközök

A Lenovo IdeaPad 305 80NJ00FXHV laptop méretéhez illően teljes billentyűzetet kapott numerikussal együtt. A fekete billentyűk elhelyezése a szokásos rendszerben történt, ez igazából a legtöbb laptopban hasonlóan van megoldva, talán annyit lehet elmondani róla, nem olyan szellősen vannak egymás mellé rakva a gombok. A tapintásuk kellemes, nem csúsznak és a hosszantartó gépelés is kényelmes rajta. Bátran kijelenthetjük, hogy nem gyűjti nagymértékben az ujjlenyomatokat és könnyen tisztítható.

Lenovo-IdeaPad-305-80NJ00FXHV-billentyuzet_2

A touchpad szintén lila színű és külön kapcsolódik hozzá a clickpad a két gombjával. Kényelmesen használható a touchpad és a clickpad is, könnyen elérhető írás közben is, amit egyébként nem zavar az elhelyezésük. A kijelző felső részén, középen találjuk a 720 p webkamerát, ami a középmezőnyt erősíti a minőség tekintetében. A hangot Dolby Advanced Audio Sztereó hangszórók adják, ami a webkamerához hasonlóan a közepes kategóriájú.

A Lenovo IdeaPad 305 80NJ00FXHV laptop kijelzője

A laptop mérete 15,6”, ami a normál, hétköznapis méretet testesíti meg. A felbontása 1366x768 HD, ami szép képet és színeket ad. A filmnézésre, a képszerkesztésre és a színeket igénylő programok használatára szintén alkalmas a készülék. Matt kijelzője nem engedi a tükröződést, illetve a fényeshez képest sokkal kevésbé tükröződik. Természetesen az, hogy a fényes vagy a matt kijelzős a jobb, inkább egyén és funkció függő. Munkához és játékhoz mindenképpen a mattot ajánlják, de multimédiás használathoz (filmnézéshez) inkább a fényes kijelző nyújt teljesebb élményt.

Lenovo-IdeaPad-305-80NJ00FXHV-billentyuzet

 

Technikai paraméterek

Ehhez a laptophoz 5. generációs Intel Core i5 5200U 2.2GHz processzor tartozik. A gép alapvetően 4 GB memóriával rendelkezik, azonban a tárhelye 16 GB-ig bővíthető, melyet garanciavesztés nélkül egy napon belül díjmentesen beszerelünk. A háttértárát tekintve HDD meghajtóval érkezik, aminek 1000 GB a mérete, de ez kibővíthető SSD-vel, aminek különböző kombinációi lehetnek. Munkához is ideális választás, mert egy feltöltéssel akár 4-6 órát bír az akkumulátora. 2 GB-os dedikált videókártya tartozik a Lenovo IdeaPad 305 80NJ00FXHV laptophoz.

Operációs rendszer nélkül kapható, de külön lehetőség van operációs rendszert vásárolni hozzá az igényekre szabva. Itt válogathatsz közöttük.

Kiknek ajánljuk?

A Lenovo IdeaPad 305 80NJ00FXHV laptop, habár játékra is alkalmas videókártyája révén, komolyabb, hardcore játékosoknak nem lesznek ezek a paraméterek elegendőek. A videókártyája miatt lehet gamer laptopnak nevezni, de ez inkább egyszerűbb grafikai játékokhoz elegendő,  azonban az ára ezért korán sem olyan magas, mint a professzionális gamer laptopoknak.

Otthoni, irodai és iskolai felhasználásra lenne a legjobb választás. A videókártya növeli az értékét, de nem ad professzionális élményt a játékok terén, viszont multimédiás és általános használatra ideális.

Ha szeretnéd megnézni a Lenovo IdeaPad 305 80NJ00FXHV laptopjainkat, gyere be üzletünkbe!

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Rendben