Barion Pixel

Ez az oldal sütiket használ

Az oldal sütiket és egyéb alkalmazásokat használ, hogy az Ön böngészési élményét javítsa, személyre szabott tartalmakat és célzott hirdetéseket kínáljon Önnek, melyek jobban illeszkednek szokásaihoz és preferenciáihoz. Ezen felül a látogatási adatokat elemezzük, hogy megtudjuk honnan érkeztek a látogatóink. Az "Elfogadom" gombra kattintva elfogadja felhasználási feltételeket.

Az ezzel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatónkat megtekintheti ide kattintva.
ELUTASÍTOM ELFOGADOM

Asus Zenbook UX305UA-FC045T laptop kicsomagolási videó és teszt

2017. május 1. |

Az Asus Zenbook UX305UA FC045T laptop vékony és különleges színű, ezért leteszteltük, mit is tud.

Az elmúlt évek során óriási népszerűségnek örvendenek a szupervékony, mégis kellően erős ultrabookok, de eddig csak irreálisan drágán lehetett hozzá jutni. Szerettük volna megmutatni, hogy mit tud valójában az Asus Zenbook UX305 FC045T laptop 249.990 Ft-ért (eredeti ára 289.000Ft!), mire lehet hatékonyan használni és mire nem. Tesztünkben kicsomagoljuk a készüléket és leírjuk mit tapasztaltunk különböző felhasználási módokban.

Asus-UX305UA-FC045T-teszt,-bemutato-video,-velemenyek_3

Mi van a dobozban?

A Zenbook csomagolása biztonságos, mert két dobozban érkezik, a laptop mellett van a töltője, a hozzá járó USB LAN átalakító csatlakozó (amivel hálózatra lehet tenni a gépet wifin felül), valamint egy elegáns tok ami megvédi a sérülésektől.

Külső

Az ASUS Zenbook UX305UA laptop család házát egy tömb tömör alumíniumból marják ki, mégsem nehéz, mindössze 1,3kg és 1,6 cm vastag. A fémfelület előnye, hogy az ujjlemonyatok nem látszódnak meg rajta, így bárhová magunkkal vihetjük anélkül, hogy állandóan tiszítani kellene. További előnye a készüléknek, hogy a fedlap egy ujjal is felnyitható, anélkül, hogy a készülék alja is megmozdulna felfelé. Tesztünkben a halvány arany színűt mutatjuk be, de ebből a típusból eléréhető még az obszidiánfekete modell is.

Asus-UX305UA-FC045T-teszt,-bemutato-video,-velemenyek_fedlap


Belső - Hardver, processzor, kijelző

Az Asus Zenbook UX305UA-FC045T egy hatodik generációs Intel i5-6200U processzorral van szerelve, de természetesen elérhető erősebb, i7-6500U típusjelzésű CPU-val is. Ezen kívül, a készülékből találhatunk még a kicsit szerényebb teljesítményű, de kedvezőbb fogyasztású Intel Core M sorozattal szerelt típusokat is, UX305CA megnevezéssel.

Az általunk tesztelt UX305UA-FC045T Zenbook-ba szerelt processzor sebessége 2,3GHz, hardverigényesebb feladatok esetében maximum 2,8GHz-es sebességre tud felgyorsulni. Ez az erőforrás szinte minden feladattal megbirkózik, amit egy irodai/általános használatra tervezett eszköztől elvárhatunk.

Asus-UX305UA-FC045T-teszt,-bemutato-video,-velemenyek-billentyuzet-szn

A 8GB DDR3-as memóriának köszönhetően (bár fontos megjegyezni, hogy ez sajnos nem bővíthető), nem okoz gondot sem nagyobb Excel-ek vagy adatbázisok kezelése, ahogy ennek a memóriamennyiségnek meg sem kottyan egyszerre több böngésző, ablak és azok folyamatos futtatása. Ezáltal az Asus Zenbook UX305UA-FC045T egy kiváló társ az irodai vagy a mozgó irodai munkák mellett, akár akkor is, ha könnyebb grafikai munkáról lenne szó. Természetesen kikapcsolódásra is alkalmas így filmnézésre, egyszerűbb játékokra is használható.

Ha nem egy munkaállomásra van szükséged, amiben gyakori feladat a 3D tervezés, vagy videóvágás, akkor ezzel a laptoppal elégedett leszel. Mi sem bizonyítja jobban a CPU-ban rejlő erőt, hogy dedikált videókártyák mellé is előszeretettel csomagolják a gyártók.

Ehhez tökéletes partner a villámgyors 128GB-os M.2-s foglalatba illeszkedő SSD, amelynek hála nem csupán az UX305UA-FC045T készülékhez gyárilag tartozó Windows 10 Home operációs rendszer indul el pár másodperc (10mp) alatt, hanem minden más alkalmazás is pillanatokon belül, várakozási idő nélkül.

Képernyőből az Asus Zenbook UX305UA-FC045T egy 13,3” méretű, IPS, tükröződésmentes Full HD felbontású tulajdonságokkal rendelkező panelt kapott, amelynek betekintési szögei oldalról is hibátlanok. Ennek köszönhetően nem okoz gondot, ha többen állják körbe a készüléket, mindenki a lehető legtökéletesebb élményben fog részesülni, legyen szó egy videó vagy egy prezentáció megtekintéséről.

Az ASUS Golden Eye csapata által kifejlesztett ASUS Splendid technológia segítségével egyénileg beállíható a színhűség és egyéb a felhasználó számára fontos paraméterek. Automatikusan (Normal mód, Eye Care mód, Manual mód, Vivid mód) finomhangolja a különféle képernyőbeállításokat, így minden fajta képet optimalizálni tudsz. A végeredmény teltebb, mélyebb színek és lenyűgöző látvány, akár videókat vagy filmeket nézel, akár játszol, akár fotók között válogatsz.

Felhasználói élmény, irodai munkafolyamatok szimulációja

Térjünk át konkrétan a munkaélményre a Zenbook esetében. Tesztünkben lemértük, hogy könnyed irodai felhasználás során, milyen hőmérsékleteket és zajszintet produkál az UX305UA-FC045T. Ebben az esetben két böngészőablakban nyitottunk meg összetettebb honlapot, valamint emellett egy Full HD felbontású videót játszottunk le. A mérést néhány perc bemelegítés után indítottuk, és 15 percig futtattuk.

A processzor hőmérséklete egy szokványos szobában/irodában 55°C volt maximum, ameddig az átlagos hőmérséklete 41,8 fokon állt. Emellé meglepően nem túl hangos zaj párosult, a hűtőventilátor maximum 3400 fordulatot vett fel, rövid ideig, az átlagos fordulat pedig 2703 volt.

Asus-UX305UA-FC045T-teszt,-bemutato-video

Véleményünk szerint ezek az értékek teljesen elfogadhatók, a billentyűzet és a palmrest (a billentyűzet feletti és melleti rész, a felső burkolat) sem kezdett el melegedni. Esti/éjszakai munkánál sem hangos, de azért hallható a készülék, azonban a Windows energiasémái közül az energiatakarékost kiválasztva csökkenthető a zajszint.

Ezután következett a Zenbook UX305UA-FC045T stresszelése, amelynek keretein belül az AIDA tesztjét használtuk arra, hogy a processzort 100%-on meghajtsuk, 15 percig. Ezalatt a készülék egy kissé felhangosodott, ami köszönhető annak, hogy a maximum 69°C-ot ért el a processzor, de az átlagos hőmérséklete 63,2°C volt. Ehhez a ventilátor átlagos fordulata 4520 volt, amely a már említett hangosságot eredményezte.Ez a nem túl zajos irodai környezetben azért már megütötte a hallható szintet, de azt tudni kell, hogy egy ilyen eszköznél ez nem egy túl gyakori felhasználási mód, hogy 100%-on működtessük. A palmrest felső része kezdett el kicsit kézhőmérsékletnél melegebb lenni, azonban nem érte még el a forró szintet.

A tesztelés közben throttling (automatikus processzor sebesség visszavétel, túlmelegedés ellen) csak egy-két alkalommal, rövidebb ideig jelentkezett, az Asus UX305UA-FC045T hűtése tökéletesen, ámbár ahogyan már említettük, picit hangosan teljesítette a feladatát.

A teljes méretű, egy darabból készült különálló gombos billentyűzet valóban ergonómikus és kényelmes hosszú távon is. A billentyűk hosszú, 1,5 mm-es úton nyomhatók le, de oldalirányban alig mozognak. A bekapcsológomb a billentyűzet jobb felső sarkában kapott helyet, ahol a delete gomb szokott lenni, de könnyedén megszokható.

Asus-UX305UA-FC045T-teszt,-bemutato-video,-velemenyek-billentyuzet

Hőkivezetés hátrafelé történik a képernyő irányába, ami előnyös balkezesek számára is, mert nem fújja rá a meleg levegőt.

Csatlakozók

Baloldalon 1db USB 2.0, 1 db USB 3.0 (USB 2.0-nál akár tízszer gyorsabb adatátvitelre képes, és jobb energiaszolgáltatást nyújt a gyorsabb töltéshez.) 1 db SD memóriakártya olvasó, jobb oldalon 1db visszajelző led a töltésről és az aktivitásról, 1db kombinált jack csatlakozó (fejhallgató, mikrofon, vagy fejhallgató mikrofon csatlakozó egyben), 1 db micro HDMI (külső monitor, televízióval, projektorral összeköthető, megfelelő kábellel) még 1db USB 3 csatlakozó és 1 db töltő csatlakozó.

Asus-UX305UA-FC045T-teszt,-bemutato-video,-velemenyek,-csatlakozokt

A ZenBook UX305UA még tovább megy: az egyik csatlakozóba az ASUS USB Charger+ technológiát is beépítették, így a csatlakoztatott eszközöket akár 50% gyorsabban tölti – még akkor is, ha a ZenBook „alszik” vagy ki van kapcsolva.

Asus-UX305UA-FC045T-teszt,-bemutato-video,-velemenyek,-csatlakozok2


Összegzés/Értékelés

Véleményünk szerint ez a Zenbook felveszi a versenyt a hasonló belső értékekkel bíró hétköznapi laptopokkal, de sokkal elegánsabb és könnyebb kivitelben. Bármikor magunkkal vihetjük, nem kell cipekedni, gyorsan és jól lehet vele dolgozni. A Bluetooth® 4.0 használatával könnyedén összeköthető különböző eszközökkel, nagy teljesítményű akkumulátora és intelligens tápvezérlése akár 12 órányi használatot is lehetővé tesz, így egy munkanapot bőven kibír!

Asus-UX305UA-FC045T-teszt,-bemutato-video,-velemenyek_1

További információkat a gyártó oldalán találsz!

Ha szeretnéd megnézni élőben, saját kézbe fogni, akkor gyere be üzletünkbe! Címünk: 1139 Budapest, Váci út 99. (H-P: 10-18h), 3-as metró, Forgách utcai megálló. Ne feledd, 100% pénzvisszafizetési garanciát vállalunk!

Siess, mert már csak pár darabunk maradt belőle!

Kiemelt ajánlataink

  • 361 570,- Ft
    Fekete hátlap • Processzor: Intel® Core™ i5 1135G7 • Memória: 24 GB • 2048 GB SSD • Kijelző: 13,3" IPS / WVA, LED, Matt • Intel Iris Xe • Operációs rendszer: Windows 10 Home • Gyártói garancia: 3 év
    Átvehetőség: Már szerdán átvehető
  • 384 470,- Ft
    Ezüst hátlap • Processzor: AMD Ryzen 5 7520U • Memória: 16 GB • 4096 GB SSD • Kijelző: 15,6" Fényes, OLED • AMD Radeon 610M • Operációs rendszer: Windows 11 Home • Gyártói garancia: 3 év
    Átvehetőség: Már kedden átvehető
  • 852 470,- Ft
    Szürke hátlap • Processzor: Intel® Core™ i9 13980HX • Memória: 32 GB • 1024 GB SSD • Kijelző: 16" 120 / 144 / 240 / 300 / 360 Hz, IPS / WVA, LED, Matt • nVidia GeForce RTX 4060 • Operációs rendszer: Windows 10 Pro • Gyártói garancia: 3 év
    Átvehetőség: Már csütörtökön átvehető
  • 361 580,- Ft
    Szürke hátlap • Processzor: Intel® Core™ i5 12500H • Memória: 16 GB • 512 GB SSD • Kijelző: 15,6" 120 / 144 / 240 / 300 / 360 Hz, IPS / WVA, LED, Matt • nVidia GeForce RTX 3050 • Operációs rendszer: Windows 11 Pro • Gyártói garancia: 3 év
    Átvehetőség: Már kedden átvehető
TörlésKijelöltek összehasonlítása