Dell Inspiron 5567 (223609) laptop bemutatása

2017. július 10. |

A páratlan teljesítményű és stílusú Dell Inspiron 5567 (223609) laptop igazi munkatárs lehet játékban és munkában is.

A Dell Inspiron családja egyre több változáson megy át nem csak külsejét, hanem belső rendszerét tekintve is. A  Dell Inspiron 5567 (223609) laptop általános otthoni vagy irodai felhasználásra alkalmas.

Hogy is néz ki?

Dell-Inspiron-5567-(223609)-laptop_1
Külsejét tekintve egy elegáns, professzionális laptopot láthatunk. Fényes, szürke, műanyag hátlapja könnyen tisztítható és, ezért nem olyan nagy ár, hogy az ujjlenyomatok könnyen megtapadnak rajta. Egyébként a hagyományosan ismert megjelenéssel találkozunk, ami eddig is bevált ennél a termékcsaládnál. Viszonylag strapabíró anyaggal készült a laptop, habár lakkhatású borítója könnyen karcolódhat. A fedőlapot felnyitva nem a korábbi készülékeknél látható gumiszerű felülettel találkozunk, hanem egy fémhatású, vízszintes szálirányú, szürke borítás látható, amin nem tapad meg könnyen az ujjlenyomat és könnyen tisztítható.

Milyen csatlakozói és kiegészítői vannak a Dell Inspiron 5567 (223609) laptopnak?

Dell-Inspiron-5567-(223609)-csatlakozok

Dell-Inspiron-5567-(223609)-csatlakozok.-2jpg
A több funkciós Bluetooth 4.2 mellett egy USB 2.0 portot és már két USB 3.0 csatlakozót találunk a készülék két oldalán. Természetesen ebből a modellből sem hiányozhat a memóriakártya olvasó (SD) és a HDMI csatlakozó. A memóriakártya olvasó hasznos lehet, ha egy kamera, telefon vagy egyéb SD kártyás eszköz memóriáját szeretnék felmásolni a gépre és nincs kártyaolvasónk vagy nem szeretnénk erre fölöslegesen költeni. A HDMI csatlakozó egy HDMI kábel segítségével nyeri el funkcióját, mivel így tudjuk kivetíteni a laptop képét a televízióra vagy monitorra. Egy prezentáció, otthoni filmnézés vagy videó/online játék alkalmával nélkülözhetetlenné válhat ez a csatlakozó. A filmnézéshez kapcsolódóan a DVD meghajtó is praktikus lehet számunkra, mert a filmet így kivetíthetünk például egy nagy televízióra, amit ezáltal már az egész család láthat.

Klaviatúra, touchpad és médiaeszközök

Dell-Inspiron-5567-(223609)-laptop-billentyuzet
A billentyűzet terén a megszokott elrendezéssel és kényelemmel találkozunk. Teljes méretű, numerikus billentyűzettel ellátott ergonomikusan kialakított klaviatúráról van szó, ahol megmaradt a halk gomblenyomás és a gombok megfelelő távolsága akár gyorsírás, akár játék szempontjából. Nagy előnye lehet ennek a készüléknek, hogy a billentyűzetnek fehér háttérvilágítása van, ami a sötétben való munkát megkönnyíti.

A touchpad kissé eltolva balra, de viszonylag középen található, ami ezért jó, mert elhelyezkedése nem akadályozza a szövegírást, nem érünk hozzá az ujjunkkal véletlenül, mégis kényelmesen meg tudjuk támasztani a csuklónkat. Könnyű és pontos használatot biztosít helyettesítve egy egér funkcióit.

Dell-Inspiron-5567-(223609)-laptop-leiras,-teszt
A Dell Inspiron 5567 (223609) laptop HD minőségű webkamerával rendelkezik, ami megfelelően éles és színekben gazdag képet ad videóbeszélgetés közben. A webkamera akár otthon, akár az irodában nagy szerepet tölthet be. Hangszóróit a szokásos helyen: elöl, kicsit alul találjuk meg, továbbá minőségét tekintve az átlagosan teljesítenek.

Milyen a Dell Inspiron 5567 (223609) laptop kijelzője?

15,6” méretű, 1920x1080 FullHD felbontású kijelzőről van szó, mindezek mellett fényes LED fényű a képernyő. A FullHD kijelzőkön szebbek a filmek, mert több pixelt, ezáltal részletgazdagabb képet tud megjeleníteni.

További műszaki jellemzők

A legújabb generációs Intel Core i5 processzor 7200U 2.5GHz, hetedik generációs processzorával érkezik a Dell Inspiron 5567 (223609) laptop. Alapvetően 4 GB memóriamérettel vásárolható meg, de ez bővíthető 32 GB-ig, melyet már a rendelés során is igényelhetsz garancia vesztés nélkül ingyenes beszereléssel. Háttértárát tekintve HDD meghajtós, aminek mérete 1000 GB, ami igény szerint változtatható akár SSD-re is, így ha fel akarod gyorsítani a notebookod, akkor érdemes ezt kicserélni. Ha szükséged van adattárolóra, akkor ezt az eredeti 1000 GB-os meghajtót át tudjuk alakítani külső meghajtónak, így bárhová magaddal viheted kedvenc filmeid, sorozataid,  képeid, egyfajta mentésként. Saját dedikált, 2 GB-os videókártya tartozik hozzá, amivel a videójáték is élvezetesebb lesz.

Még érdemes tudni róla, hogy normál használat mellett maximum közepes hangerőn végzi a belső részek hűtését. Akkumulátoráról szólva nagy terhelés esetén 1-1,5 órát, míg filmnézés/netezés esetén 6-6,5 órát bír egy töltéssel. Továbbra is érvényes a Dell gépek 3 éves garanciája, ami egy hiba esetén nagy segítség lehet a pénztárcánknak.

A Dell Inspiron 5567 (223609) laptophoz külön kapható operációs rendszer, amit itt megtalálhattok.

A Dell Inspiron 5567 (223609) laptop véleményünk szerint otthoni és irodai használatra is ideális. Elsősorban azoknak ajánlanánk, akik egy elegáns külsejű, mégis hatékony készüléket szeretnének ár-érték arányát tekintve megfelelő áron.

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Rendben