Barion Pixel

Ez az oldal sütiket használ

Az oldal sütiket és egyéb alkalmazásokat használ, hogy az Ön böngészési élményét javítsa, személyre szabott tartalmakat és célzott hirdetéseket kínáljon Önnek, melyek jobban illeszkednek szokásaihoz és preferenciáihoz. Ezen felül a látogatási adatokat elemezzük, hogy megtudjuk honnan érkeztek a látogatóink. Az "Elfogadom" gombra kattintva elfogadja felhasználási feltételeket.

Az ezzel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatónkat megtekintheti ide kattintva.
ELUTASÍTOM ELFOGADOM

Találkozzatok Asus K501LX-DM145D laptoppal!

2017. július 6. |

Az Asus K501LX-DM145D laptop játékra és multimédiás használatra is alkalmas. Elegáns design-jával és teljesítményével minőségi munkatárs lehet.

Az Asus K sorozat lényegében a belépő szintű X sorozat és a multimédiás-játékos használatra fejlesztett N között helyezkedik el, vagyis középutat képvisel a két sorozat között mind teljesítményben és árban.

Milyen külsővel érkezik a Asus K501LX laptop?

Már első pillantásra is megragadja a tekintetet a különleges csiszolású sötétkék felület, ami professzionalitást és eleganciát sugároz, rendkívül vékony és, ezáltal könnyű készülék. Kék, függőlegesen szálcsiszolt alumínium hátlappal rendelkezik, ami elegánsnak és kényesnek is hat, ami igaz is, mivel az ujjlenyomatok könnyen meglátszanak rajta, viszont egy tisztítókendővel (akár egy szemüvegtörlő kendővel) könnyen és maradéktalanul el tudtuk távolítani megtapadt foltokat.  A gamer/multimédiás laptopokhoz képest az Asus K501LX-DM145D laptop nagyon kecses és szépen design-olt.

A fedőlapot felnyitva láthatjuk, hogy a csuklótámasz és a billentyűzet környéke egy világos (ezüst) színű alumínium felület, ami matt hatású, kissé hűvös, valamint nem gyűjti az ujjlenyomatokat.

Asus-K501-laptop-teszt

 Asus K501LX-DM145D csatlakozói és kiegészítői

Ha a laptop elejét nézzük, csak jelző fényeket találunk (bekapcsolás, töltés, hdd, repülő mód, caps lock). A készülék jobb oldalán SD kártyaolvasót, két USB 2.0 portot, egy fülhallgató csatlakozót és a Kensington zár helyének szolgáló bemenetet láthatunk. A másik oldalon két USB 3.0 portot, egy HDMI és egy LAN csatlakozót, valamint a töltőnyílást találjuk.

Asus-K501-portokAz otthoni gépekhez képest nagy fejlődés, hogy összesen 4 USB portja van, 2-2 mindkét fajtából. A HDMI csatlakozó alapelvárásként jelenik meg a laptopok portjai között, amivel a készülék képernyőjét tudjuk másik eszközre kivetíteni például televízióra. Ajándékba jár hozzá egy HDMI – VGA átalakító, amivel VGA kábelhez is lehet csatlakoztatni a laptopot. A LAN csatlakozóval a hálózathoz (internethez) tudunk kapcsolódni, ez főleg a nem Wifivel rendelkező internetkapcsolatnál jelenthet előnyt. Természetesen Bluetooth is jár hozzá, ami a vezeték nélküli adatmásolásban áll szolgálatunkra.

Asus-K501-portok-csatlakozok

Billentyűzet, touchpad és médiaeszközök

Az Asus K501LX-DM145D laptop első borításától eltérően a billentyűk feketék, azonban ez nem ront az összképen, sőt inkább kellemes a szemnek, hogy nem azonos színű a csuklótámasszal, mert így könnyebben tud fókuszálni a szemünk a sötét színre. Teljes billentyűzettel találkozunk, ami numerikus billentyűkkel is ki van egészítve. Igazából a billentyűzet terén nincsenek változtatások: minden megtalálható a megszokott helyen. A gépelés kényelmes rajta, és a csuklótámasz sem csúszik vagy melegszik föl kellemetlenül.

Asus-K501-laptop-billentyuzet
A touchpad szintén világos, ezüstös színű, valamint egyben van a clickpad-del. Használata könnyű és természetes, nem akadályoz a gépelésben, mivel balra van csúsztatva, hogy a betűkhöz képest középen legyen. Pontos az érzékelése és kellemes a tapintása.
SonicMaster hangszórókat találunk a gép alján, ami a tapasztalatunk szerint meglepően jó. Az elhelyezése alkalomadtán lehet hátrányos is, mivel alul a gép vagy az alatta lévő támasz lefoghatja a hangot. A hangszóróhoz hasonlóan a webkamera (VGA felbontású) közepes teljesítményt nyújt, de baráti skype beszélgetéshez elengedő.

Milyen az Asus K501LX-DM145D laptop kijelzője?

15,6”-os méretű kijelzője a funkciójához megfelelő, általában ennél nagyobb gépre ritkán vágyunk. 1920x1080 Full HD felbontású képet ad, ami szép színeket és jó minőséget jelent akár filmnézéshez vagy munkához. Sokak számára pozitívum, ezért szeretnénk kiemelni, hogy matt kijelzője van, vagyis kevésbé tükröződik a felülete, így jobban tudjuk használni egy világosabb irodában vagy szobában is.

Asus K501LX-DM145D laptop mindennapi használathoz

Ehhez a laptophoz 5. generációs Intel Core i3 5010U 2.1GHz processzor tartozik. A gép alapvetően 8 GB memóriával rendelkezik, azonban a tárhelye 12 GB-ig bővíthető, melyet garanciavesztés nélkül egy napon belül díjmentesen beszerelünk. A háttértárát tekintve HDD meghajtóval érkezik, aminek 1000 GB a mérete, de ez SSD-re is változtatható, különböző kombinációikban, így akár a háttértárat meg is tarthatod külső meghajtóként pl. filmekhez, zenékhez, fotókhoz. Munkához is ideális választás, mert egy feltöltéssel akár 4-6 órát bír az akkumulátora. 2 GB-os GeForce GTX 950M dedikált videókártya tartozik az Asus K501LX-DM145D laptophoz, amivel már komolyabb játékokat is játszhatunk vele.

Operációs rendszer nélkül kapható, de külön lehetőség van operációs rendszert vásárolni hozzá az igényekre szabva.

Összegezve az Asus K501LX-DM145D laptop belépő szintű gamer/multimédiás készülékek közé tartozik. A videókártyával szép a gép képalkotása és a játékot is élvezetessé teszi.

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása